Meşe Balı

600.00

Hem aroması hem de kıvamı ve rengi bakımından çiçek ballarından farklı olan ve içerisinde ise yoğun miktarda antioksidan bulunan meşe balı, Arıların meşe ormanlarındaki ağaçların nem ve sıcaklık artması sonucu yapraklarında meydana gelen terleme ile açığa çıkan tatlı sıvıyı toplayarak elde ettiği bir salgı balıdır.

Fenolik bileşikler bakımından meşe balı çok zengin olduğu için; diğer ballara nazaran antioksidan özelliği oldukça fazladır. Meşe balının vücudu savunma gücü yüksek olup, birçok faydasının bulunmasına karşılık üretimi iklim şartlarına son derece bağlı olduğundan sınırlıdır.

Stokta

Açıklama

Meşe balı fenolik bileşikler yönünden oldukça zengin ve fazlaca antioksidan özelliğe sahip bir baldır. Diğer ballara nazaran üretimi daha az olup rengi siyaha yakın olan meşe balı ağustos ayı dönemlerinde üretilmektedir.

Meşe balı biyolojik aktif değeri yüksek özelliktedir. Böcek ve hayvan zararlılarına karşı bitkiyi koruyan sekonder metabolit içeriği taşımaktadır. Bitkilerde yer alan fenolik bileşikler ve flavanoidler oldukça değerlidir. Fenolik bileşikler gıdaların tat ve aromasına katkı sağlamaktadır. Geniş bir grubu ise gıdaların renginden sorumludur. 

Fenolik bileşikler doğal antioksidan özelliği taşır ve serbest radikallerin reaksiyonlarını önleyerek kanser ve kalp hastalıklarında ciddi engel olma özelliği gösterir. Havanın gece aniden soğuması neticesinde yaprak uçlarında biriken tatlı salgılardan arılar tarafından alınarak midelerinde bala dönüştürmeleri sonucunda meşe balı meydana gelmektedir.

Arılar bu salgı maddesini hava ısınıncaya kadar toplamak zorundadır. Aksi halde salgılar yaprakların uçlarında kristalize olur. Meşe balı kendine has bir aroması olan ve rengi koyu olup pekmeze benzeyen tadıyla orman kokulu bir baldır.

Astım ve bronşit hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Yaraların hızlı bir biçimde iyileşmesini sağlar. Bakteri ve mantar oluşumunu önler. Sindirim sistemi ve bağışıklık sistemini düzenler. Mide spazmlarını rahatlatır. Cilt hastalıklarına iyi gelir. Kalbin güçlenmesini sağlar. Unutkanlık sıkıntısı çekenler için zekaya faydası oldukça yüksektir. Eğer gün içerisinde yoğun tempoya dayanamıyorsanız; halsizlik ve yorgunluk var ise meşe balı tüketin. Kasların enerji ihtiyacını fazlasıyla karşılamaktadır.

Meşe balının antioksidan özelliğinin yüksek olmasının sebebi ise içinde yüksek derecede gallik asit bulunmasıdır. Gallik asit hücrelere zarar veren serbest radikalleri nötrize edin antioksidan özelliktedir. Gallik asitin prostat kanseri ve lösemiye karşı koruma yaptığı görülmüştür.

Meşe balı diğer ballara göre 5 kat daha fazla antioksidan özelliği göstermekte ve bileşenler arasında kafeik asit, ellagik asit, fenetil ester yer almaktadır.

KAFEİK ASİT FENETİL ESTERİN FAYDALARI

  • Antikanser /antititümoral etki aynı zamanda Antibakteriyel (mikroplara/bakterilere) karşı etki,
  • Antiviral (viruslara) karşı etki,
  • İmmunomodülatör (bağışıklık sistemini uyaran, güçlendiren) etki,
  • Antiülser (mide koruyucu) etki,
  • Aantidiyabetik (şeker hastalığına karşı) etki.

ELLAGİK ASİT 

  • Antikanser antitümoral etki,
  • Hepatoprotektif karaciğeri koruyucu etki,
  • Kanser ve tümör hücrelerinin gelişimini engelleyen etkiye sahiptir.

Ek bilgi

Ağırlık 1 kg

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Meşe Balı” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön