Arı Ülkesi Muğla – 2

Doğal Bir Ekolojik Tarım ve Agro-Turizm Bölgesi -2 Pazar için yapılan endüstriyel tarımsal üretim, piyasa koşullarına bağlı fiyat dalgalanmaları ve iklim değişikliğine bağlı beklenmedik ürün kayıplarıyla karşı karşıyadır. Çiftçiler bu tür sorunlar ile başa çıkabilmek ve gelirlerini arttırabilmek için tek çözümü kimyasallar ve makinelerin her ikisini birden kullanarak uyguladıkları modern tarım teknolojileri uygulamalarında bulmaktadır. Ancak […]

Arı Ülkesi Muğla

Doğal Bir Ekolojik Tarım ve Agro-Turizm Bölgesi -1 Arıcı mıyız, balcı mıyız? Soru garip mi geldi? Peki şöyle sorsam; arı bakıcısı mısınız, arıcılık ürünleri üreticisi mi? Ne dersiniz? En doğru soru şu; her yıl Muğla’da konaklayan “yerli ve yabancı” yaklaşık üç milyon kovanın kaç tanesinden bal dışı arıcılık ürünü hasat ediyoruz? Evet, arıcılık ürünü, arı […]

Monokültürel Endüstriyel Tarım Doğal Yaşamı Yokediyor.

Tarım alanları artık en büyük ekosistemlerden birini oluşturuyor. Ve tarımsal üretim geçtiğimiz yüzyıldan bu yana hızlı bir biçimde ve giderek artan ölçülerde sanayileşiyor. Bu süreç, daha çok hibrid monokültür ürünleri, daha yoğun suni gübre kullanımı, daha fazla zehirli kimyasal ve tarımsal alanların diğer alanlara artan yayılımı şeklinde gerçekleşiyor.  Endüstriyel tarım, arıları ve diğer tozlayıcıları çeşitli […]

Başa dön